От над 360 000 предприятия 40 на сто са семейни фирми,

...
От над 360 000 предприятия 40 на сто са семейни фирми,
Коментари Харесай

Елеонора Негулова: Нужно е разсрочване на задълженията на малкия и среден бизнес

От над 360 000 предприятия 40 на 100 са фамилни компании, тъй че тези фамилии са в дневната статистика за инфектирани с ковид и обстановката е ясна - има доста сериозна здравна рецесия “, разяснява пред БНР Елеонора Негулова, ръководител на Националното съдружие на дребния и междинен бизнес. Тя разяснява очакваното  и помощите, които получава дребният бизнес от страната.

Проблемът е, че тази здравна рецесия непрестанно слага пред нас нови провокации  и то без опция да се вършат прогнози и да се вземат някакви устойчиви решения.
Така всеки търси решения за съответната си активност . Държавата прави опити да оказва помощ, само че действително доста от нас ще имат проблеми. Те няма да свършат с пролетта , а през цялата година “, уточни в " Преди всички " Негулова.

Според нея с изключение на преструктуриране на активността, като метод за избавяне на бизнеса, и това, че дребните компании получават помощ посредством ограниченията на страната, би трябвало да има и помощ по линия на органите, които събират парите в хазната :

„ Непрекъснато има звънене от банки за необслужени, звънене от институции за неплатени налози и осигуровки, тези отговорности може да се разсрочат . Малкият бизнес е уплашен, той е в една патова обстановка.

Трябва да има разсрочване на тези отговорности най-малко за една две години “, изрично съобщи Елеонора Негулова.

Помощите на страната доближиха до 15 на 100 от компаниите, другите са на ръба на техническия банкрут или на автопилот. Те или не са съумели да аплайват или не умеят да се отчетат по тези планове... ", сподели още специалистът.

" За нас запасите са достъп до ликвиден запас и освобождение от тази тежест, която е във връзка с заплащанията към фиска - това е мярката, която ще помогне на дребния бизнес ", счита още Негулова.

Цялото изявление чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР